Fietsroutes

  Hotel Heere ligt in een prachtige omgeving waar veel te doen en beleven is. Zo is een bezoek aan ons hotel ideaal te combineren met een dagje Loonse en Drunense Duinen, Biesbosch, Efteling, Geertruidenberg of Breda! Op deze pagina vindt u tips voor leuke uitjes in de buurt van ons hotel.

  Nationaal Park De Biesbosch

  Drimmelen ligt op 7 kilometer afstand van ons hotel. Het dorpje heeft een grote jachthaven met diverse horecazaken. U kunt er een boot huren of meevaren op een rondvaartboot. Al snel bent u dan in Nationaal Park De Biesbosch, waar u kunt genieten van het vele moois dat de natuur te bieden heeft. U vaart langs landerijen, bossen, kreken en strandjes. Als u er oog voor heeft, ontdekt u misschien wel een bever of visarend.

  Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen

  De Brabantse Sahara, zo wordt dit gebied ook wel genoemd. Het is één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen mag u gewoon door het zand struinen. Natuurlijk kunt u er ook wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en langs de heidevelden. En bent u moe van de inspanningen, dan kunt u op diverse plekken even bijkomen onder het genot van een hapje of drankje.

  Boswachterij Dorst

  Tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst bevindt zich een uitgestrekt bosgebied dat eigendom is van Staatsbosbeheer. Het bos bestaat vooral uit grove dennenbomen. Ook zijn er mooie vennetjes met grazende Schotse Hooglanders. Aan de rand van de boswachterij treft u Natuurpoort de Seterse Hoeve, een ideaal startpunt voor een wandeling of fietstocht. Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in dit bos.

  Attractiepark de Efteling

  Vanuit ons hotel bent u met de auto binnen vijftien minuten in De Efteling. Het is één van de oudste pretparken ter wereld. Het sprookjesbos is sinds de opening in 1952 een ware publiekstrekker. Daarnaast heeft het park verschillende achtbanen en wildwaterbanen. De Efteling is het gehele jaar geopend. In de winter is het park omgetoverd in de Winter Efteling, met sfeervolle pleintjes, winters entertainment en diverse attracties.

  Geertruidenberg

  Naast Raamsdonksveer ligt het oude vestingstadje Geertruidenberg dat in de late Middeleeuwen een bloeiend handelscentrum was. De historische markt telt vele monumentale panden en oude koopmanshuizen. Op de terrasjes onder de leilindes is het heerlijk toeven. Wilt u iets actiefs ondernemen, dan is een stadswandeling met torenbeklimming van de Geertruidskerk een aanrader.

  Breda

  De titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ is niet voor niks naar Breda gegaan. Deze bourgondische stad staat bekend om zijn vele cafeetjes, restaurants, winkels en musea. Nabij het station is een eeuwenoud stadspark en net buiten de stad kunt u vanaf Kasteel Bouvigne het prachtige Markdal verkennen. Wilt u al wandelend meer te weten komen over de geschiedenis van Breda, koop dan het boekje De Historische Kilometer bij de Grote Kerk.

  Hotel Heere fietsroutes

  Bekijk ook de drie fietstochten vanaf ons hotel naar De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen en het bosgebied van de Boswachterij Dorst.

  U kunt via ons fietsen huren. Vraag naar de mogelijkheden bij de receptie.

  Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant

  Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route.

  Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.

  Zo werkt deze routekaart

  Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken. Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes.

  Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner hier.