Sportief & Actief

  Wandelen

  Heerlijk wandelen door de gemeente Geertruidenberg.
  Fanatiek een fikse wandeling of zomaar een ommetje maken kan voortaan op basis van het wandelnetwerk in Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Raamsdonk. Vooraf kunt u thuis de route en afstand bepalen, via de knooppunten volgt u de bewegwijzerde route. De overzichtkaart van het wandelnetwerk “De Wijde Biesbosch” is verkrijgbaar bij het VVV in Geertruidenberg voor € 6,00.

  Nieuw is: Wandelen in de Biesbosch  Vanuit de prachtige plek Drimmelen wordt u met een boot, de Biesbosch Express, overgezet naar de overkant. Oftewel, naar de Biesbosch gebracht. Eenmaal midden in de Biesbosch kan uw prachtige wandeltocht beginnen. Na uw tocht wordt u uiteraard weer terug gebracht met de Biesbosch Express naar uw beginpunt.

  Varen

  De Biesbosch bestaat voor een groot deel uit water. Het is een afwisselend en spannend gebied voor de vaarliefhebber. U kunt met uw eigen boot of een huurboot de gaten, killen en kreken van de Biesbosch verkennen. Houd daarbij rekening met ondiepten, getijdenverschillen en grote afstanden. Een goede waterkaart is in de Biesbosch echt onmisbaar. Onze eigen vaarkaart geeft duidelijk aan waar de interessante wandelpaden liggen, waar u kunt aanleggen en welke kreken alleen voor kano’s of roeiboten toegankelijk zijn. De kaart is verkrijgbaar in de bezoekerscentra.

  Zowel aan de Brabantse als aan de Hollandse kant van de Biesbosch zijn verschillende bootverhuurbedrijven gevestigd. Zij bieden u de mogelijkheid zelf op avontuur te gaan in dit unieke, uitgestrekte zoetwatergetijdengebied met zijn zompige wilgenbossen en kronkelige kreken.

  Fietsen

  Fietsroutes maken het mogelijk op elk gewenst moment naar monumenten, beeldende kunst, of de filmlocaties van de dramaserie Wolfseinde te gaan kijken. De routes zijn verkrijgbaar bij het VVV-agentschap Geertruidenberg.

  Kanoën

  Een van de mooiste manieren om de Biesbosch te beleven, is per kano. Rustig peddelend door kreekjes waar alleen roeivaartuigen mogen komen, heeft u de grootste kans om schuwe dieren als reeën en bevers te zien. Intussen geniet u heel direct van het afwisselende landschap met zijn weilanden, rietruigtes en doorgeschoten grienden. Tijdens vroege tochten is het een genot om de vele vogels te horen fluiten.

  Er worden kano-excursies onder leiding van natuurgidsen georganiseerd, maar u kunt ook op eigen gelegenheid een kano huren bij Biesboschcentrum Dordrecht of een bedrijf in de omgeving van de Biesbosch.

  Bij de bezoekerscentra van het Nationaal Park de Biesbosch is een vaarkaart met onder meer kanoroutes, wandelpaden en aanlegplaatsen verkrijgbaar.

  Ook door Biesboschevenementen worden begeleide kanotochten georganiseerd. Zie voor meer informatie www.biesboschevenementen.nl.

  Hier kunt u de kano-folders van Staatsbosbeheer downloaden.
  Kanoroutes Brabantse Biesbosch
  Kanoroutes Hollandse Biesbosch

  Scooteren

  Na of voor een heerlijke overnachting in Hotel Heere lekker op pad met een ecoboot of ecoscooter dan kan bij: Bootje Gezond en Scootertje Gezond. Bootje Gezond verhuurt elektrische aangedreven boten voor Nationaal park de Biesbosch. Scootertje gezond verhuurt super hippe elektrische aangedreven scooters om de omgeving van de Bergsche maas, de langstraat en de Biesbosch te verkennen. Bootje Gezond & Scootertje Gezond is ook de ideale partner voor uw gezins- familie of bedrijfsuitje. Natuurlijk is het startpunt en het eindpunt Hotel Heere. Kijk snel op Bootje gezond en Scootertje Gezond voor de mogelijkheden.

  Golfen

  Golfbaan Landgoed Bergvliet heeft alles in zich wat u van een moderne golfbaan mag verwachten: een professionele baan een schitterende golfbaan met een 18 holes par 71 en een 9 holes par 3 baan. De greens zitten vol spannende, uitdagende elementen en zijn, door het behoud van historisch natuurschoon, een lust voor het oog.
  , een paviljoen met uitstekende keuken, een golfshop, een golfschool (online reserveren), een breed aanbod aan arrangementen en cursussen.

  Geniet van een heerlijk ontspannen dagje uit op het uniek gelegen Efteling Golfpark. Een prachtige baan in een schitterend natuurgebied, volop rust en ruimte, oefenfaciliteiten en een karakteristiek clubhuis met het gezellige Grand Café Fore!Seasons! Kortom: alle voorzieningen die een golfer zich kan wensen!

  Golfbaan Hank is gelegen temidden van recreatiepark de Kurenpolder. Bij de aanleg van deze biesboschbaan is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande vegetatie en waterpartijen. Het clubhuis met terras aan het water en zicht over de baan biedt een gezellige ontmoetingsplaats voor leden en gasten, waar onder het genot van een hapje en een drankje het heerlijk vertoeven is.