Muizentocht Olifaanten speurtocht

  Speurtochten

  Dit is super leuk. Zoek de muizen in Geertruidenberg en Raamsdonk en de olifaanten in Raamsdonksveer. En als je ze hebt gevonden, dan krijg je een echt diploma als muizen- of olifaantenzoeker.

  Een erg gave gratis activiteit voor kinderen tijdens uw verblijf in Hotel Heere te Raamsdonksveer in de buurt van de Biesbosch is de Muizen- en Olifaantenspeurtocht in Gemeente Geertruidenberg. Verspreid over de gemeente zitten 14 olifaanten en 20 muizen verstopt! De muizen zitten in Geertruidenberg en Raamsdonk en de olifaanten in Raamdonksveer. In de muizen en olifaanten speurtochten kom je een stukje historie, speelplaatsen en diverse leuke opdrachten tegen. Ontdek Geertruidenberg op een leuke en interactieve manier. Je kunt de tocht te voet of op de fiets doen. Het is een erg leuke speurtocht om te doen met vriendjes, ouders of opa en oma. Speur door de dorpen op zoek naar de muizen- en olifaantenfamilies. Kun jij alle familieleden vinden?

  Ontdek de muizenhistorie

  Geertruidenberg is oorspronkelijk vernoemd naar de heilige Gertrudis (Sint Geertruid). Volgens een legende lokte Sint Gertrudis ooit alle muizen weg uit Geertruidenberg. Een paar muizen trapten hier echter niet in en bleven op hun plek! Een aantal van deze muizen ging tot de watersnood van 1421 bij de Lambertuskerk in Raasdonk wonen. Uiteindelijk werd het ook daar erg nat en hebben ze snel hogere plekjes gezocht. Toch zul je in Geertruidenberg en Raamsdonk nog steeds muizen tegenkomen! Tijdens de muizentocht ga je op zoek naar alle muizen van de familie. Achter iedere muis zit een leuk verhaal dat met de historie van Raamsdonk of Geertruidenberg te maken heeft.

  De komst van de olifaanten

  De olifaantenfamilie heeft zijn roots in Raamsdonksveer liggen. Maar hoe zijn de olifaanten daar gekomen? Dit komt door Fritske de Olifant die ooit door een schipper uit een dierentuin is meegebracht. Al snel werden ook zijn vriendjes verscheept. De olifaantenfamilie bestaat uit spatserige, chaotische, vrolijke, hardwerkende en enkele maffe olifaanten. Tegenwoordig zitten er 14 olifaanten verstopt in Raamsdonksveer. Kun jij ze allemaal vinden?

  Muizen- en olifaantenspeurders gezocht

  Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste muizen- en olifaantenspeurders! Bij de receptie van Hotel Heere kun je gratis een amulet, stickervel en route ophalen. De verrassende kinderbelevingstochten gaan langs mooie historische plekken, uitzichtpunten en speeltuinen. Na de speurtocht ontvangen de kinderen een mooie oorkonde. Bezoek de website van de muizen- en olifaantentochten voor meer informatie over de verschillende speurtochten. Nog meer leuke activiteiten in de buurt doen deze zomer? Bekijk dan de kinderactiviteiten van VVV Geertruidenberg of bezoek andere super leuke plekken rondom de Biesbosch. Veel plezier !!!